četvrtak, 7. travnja 2011.

KREM TORTA OD SIRA

tijesto:
150g brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žumanjka
1 žličica mlijeka
50g margarina

Dio tijesta ostavite za rub, a ostatak razvaljajte u obliku modle za tortu. Razvaljani dio staviti u modlu, rub obložite trakom širine oko 2cm u koju ste još dodali 1 žlicu brašna. Pecite 10 minuta na temperaturi od 200 - 220°C. Na pečeno tijesto stavite kremu, premažite  i vratite u pećnicu.

krema:
2 pudinga od vanilije
5dl mlijeka
200g šećera
3 bjeljanjka
750g svježeg sira
60g grožđica

Skuhajte puding sa mlijekom i šećerom. u ohlađeno dodajte snijeg od bjeljanjaka, sir i grožđice.
Kremu staviti na pečeno tijesto, poravnati i premazati žumanjcem razmućenim s 1 žlicom mlijeka. Pecite 45 - 60 minuta na temperaturi od 160°C.

Nema komentara:

Objavi komentar